Friday, 30 May 2014

[5] Princess Anna - FROZEN
Salam Hari Jumaat semua..Syukur ke hadrat ilahi akhirnya sampai jugak aku kt umah. Alhamdulillah. Lama sangat x balik umah, terlepas homesick aku,huhuh.

 Sampai -sampai rumah je adik - adik x lain dan x bukan tanya macam mana aku lukis potret katun tu,hehe..almaklum baru je stat bisnes melukis potret katun guna tablet, sebelum ni x penah guna. 

Gambar first yang aku cuba lukis gamba adik aku, dalam versi princess anna, cerita animasi yang feymes dengan lagu Let it Go, FROZEN. Aku dah pernah lukis muka adik aku sebelum ni tapi x berapa jd, cuma adjust dan lukis balik muka die. Hasilnya ok la ckit dr sebelum ni. Bile ada tukang mengomen senang ckit gamba ti nak jadi. Kadang - kadang susah jugak bile melukis syok sendiri, gamba x cantik pun bole jadi cantik kat mata pelukis,hehe..

Haha,rasanya tu je la tok hari ni. Potret kartun versi family x mula - mula lagi. Risau jugak asyik tertangguh je. Macam biasa kalau berminat n ada sebarang pertanyaan untuk menempah potret kartun boleh la pm saya ke;

Whatsapp; 0133615693
pm ke facebook; facebook.com/farhan.azmi.14
email; paanazmi.artwork@yahoo.com

p/s ; Hari ni asyik humming lagu 'did you want to build a snowman ' masa drive. Berat nanang btol citer FROZEN nih. 

Monday, 26 May 2014

[4] Sergeant Keroro!
Sergeant Keororo potret kartun form Keroro Gunso series

Salam sejahtera dan salam piala Thomas semua,hehe. Tahniah kepada skuad negara meraih tempat kedua dalam piala thomas. Memang sengit gila tengok match semalam, berpeluh - peluh pun ado,huhu

Pape pun selepas saje match final terus sambung melukis potret kartun. Tempahan ni dari adik aku sendiri, jadi free of cas gitu, haha. Amacam, ok x? Excited jugak sebenarnya nak lukis, sebab tak banyak sangat comission versi anime.

Kalau ada kengkawan yang berminat untuk menempah potret kartun versi anime / tv ikon (running man) / watak superhero boleh pm say di Whatsapp 0133615693 / email ke paanazmi.artwork.gmail.com

Selamat bekerja semua :D ( piala Thomas x menang x dapat la kita cuti,haiss..)

Thursday, 15 May 2014

[3] Selamat Hari Ibu dan Selamat Hari Guru

Me and my mother ^^

Assalamualaikum and salam sejahtera kepada blogger semua. Dugaan jugak hari ni sebab tiba -tiba badan terasa panas dan demam. Alhamdulillah x la teruk mana dan masih boleh gigihkan lagi tangan ku memegang pen tablet ^^

First and foremost selamat Hari ibu and selamat hari guru buat bondaku tercinta, huhu. Masuk tahun ni sudah 24 tahun ak hidup dan dalam tempoh tu jugak lah ibu bapaku mengerah penat lelah membesarkan aku, jasa - jasa mereka tidak mampu aku balas. In syaa allah paan akan berusaha menjadi anak yang soleh dan berbakti kepada kedua ibu bapaku sebelum hembusan nafas terakhir(skemanya)

Last but not least, ' SAYA SAYANG UMI KERANA ALLAH ' - hafalan shalat delisa, movie dr negara seberang negara Inodesia. Salute penerbit filem ni >,<

OST hafalan Shalat Delisa

Lembut kukenang, kasihmu ibu
di dalam hati ku kini menanggung rindu
kau tabur kasih seumur masa
bergetar syahdu, ooh di dalam nadiku

9 bulan ku dalam rahimmu
bersusah payah, oh ibu jaga diriku
sakit dan lelah tak kau hiraukan
demi diriku, oh ibu buah hatimu

tiada ku mampu, membalas jasamu
hanyalah do'a oh di setiap waktu
oh ibu tak henti kuharapkan do'amu (2x)
mengalir di setiap nafasku (2x)

ibuuuuuuuuuuuuuu........... (3x)

Lembut kukenang, kasihmu ibu
di dalam hati ku kini menanggung rindu
engkau tabur kasih seumur masa
bergetar syahdu oh di dalam nadiku

indah bercanda denganmu ibu
di dalam hati ku kini slalu merindu
sakit dan lelah tak kau hiraukan
demi diriku, oh ibu buah hatimu

tiada ku mampu, membalas jasamu
hanyalah doa oh di setiap waktu
oh ibu tak henti kuharapkan doamu (2x)
mengalir di setiap nafasku (2x
ibuuuuuuuuuu........ (3x)

"Allahummaghfirlii waliwaa lidayya warhamhumaa kamaa rabbayaanii shaghiiraa"

p/s - Berminat untuk menempah potret kartun beserta kad ucapan digital emaail kepada paanazmi.artwork@gmail.com / whatsapp ke 0133615693


Wednesday, 14 May 2014

[2] The Flash dan Ying Boboiboy

The Flash dan Ying Boboiboy

Assalamualakum dan salam sejahtera semua. Ni adalah 2nd entri Paan setelah sekian lama aku x update blog,huhu. Gambar dekat atas terhasil selepas ternampak fan made trailer di youtube, sangat awesome!. 


Bagi mereka yang belum menonton rancangan televisyen Boboiboy, Ying merupakan teman seperjuangn boboiboy yang mempunyai superpower macam The Flash, lari dengan kelajuan cahaya, sebab tu terhasil artwork kat atas, hehe.

Paan memang penggemar kartun-kartun kat Malaysia, jadi kebnyakan artwork - artwork akan dihasilkan akan menggunakan karakter -karekter kartun Malaysia untuk tujuan suka - suki,hehe.

Kalau ada teman -teman yang berminat untuk menempah lukisan digital/ doodle boleh pm saya di Whatsapp/ email ke paanazmi.artwork@mail.com.

p/s: Kalau ada cadangan -cadangan gamabar artwork untuk paan lukis lepas ni bolehlah komen kat bawah :)  



Monday, 5 May 2014

[1] Taking my first step

Bismillahirrahmanirrahim


Alhamdulillah, bersyukur sangat-sangat sebab terlepas jugak hajat nak bukak satu blog special untuk lukisan karikatur. Dah satu jam menghadap laptop tapi tak tahu nak tulis apa,hehe.


Tujuan aku bukak ni pon sbb nak upload koleksi2 artwork @ karikatur yang penah aku buat and nk luaskan market diri,LOL. Kalau facebook terhad kpd friend list aje, sje nk tuka angin kt dalam blog.


Untuk sebarang tempahan karikatur/doodle boleh pm aku di 

1)wassapp 0133615693
2)email ke paanazmi.artwork@gmail.com
3)pm di facebook;facebook.com/farhan.azmi.14
Gambar akan dihasilkan dalam bentuk digital/softcopy.

Tak tahu nak cakap apa dah. Apa2 pn aku akan upload artwork2 dr semasa ke semasa. Kalau ada cadangan untuk artwork apa nak lukis sila2 komen ye,hehe


Assalamualaikum



antara artwork2 lama y diupload versi pensil tekan, akan menyusul artwork2 versi digital